petek, 7. marec 2014

Kako čistiti odtoke v kopalnici?

Vsakdo se srečuje s čiščenjem odtokov in velikokrat tudi z odmaševanjem odtokov. Na kakšne načine se lahko lotimo umazanije v odtokih?

Z ročno tlačilko proti umazaniji. To je mehanski pripomoček, odmaševalec z gumijasto glavo. Deluje na tlak. Uporaba tega pripomočka je zelo enostavna. V umivalnik natočimo vodo, zgornji del gumijaste glave mora biti pokrit. Delati moramo kratke in zelo hitre gibe in takoj odstranimo obloge. Nato splaknemo z veliko vroče vode. S takim načinom čiščenja z ročno tlačilko se izognemo kemikalijam. Lahko se odločimo za različne nastavke. S posebnimi nastavki se lahko lotimo tudi čiščenja in odmaševanja zamašene straniščne školjke. Čiščenje odtokov na stisnjeni zrak je enostavno in ekološko. 

Kemija naj za čiščenje pomaga samo v nujnih primerih. V vsaki drogeriji dobimo kemična čistila, ki jh lahko uporabljamo za čiščenje odtokov. Velikokrat se pa ponovno pojavijo nove obloge. Čistila vsebujejo agresivne snovi. Lahko pride do razjed ob stiku s kožo ali očmi. Zato je potrebno biti zelo previden in pozoren med uporabo agresivnih kemičnih čistil. Uporablja se lužni kamen, natrijev nitrid, natrijev klorid,... lahko se tudi zgodi, da kemična čistila poškodujejo kanalizacijske cevi. Pomembno je vedeti iz česa so kanalizacijske cevi narejene, da ne pride do večjih poškodb na ceveh. Za zdravje so nevarne sestavine, ki vsebujejo klor. Če čistilo vsebuje kislino lahko nastane klorov plin. Lahko se zgodi, da pride do eksplozije, zato se med čiščenjem nikoli ne sme kaditi. 

Manj agresivna čistila in okolju prijazna so čistila, ki jih naredimo sami doma. Lahko se odločimo za kis ali kaj podobnega. 

Lahko se odločimo za visokotlačne čistilnike in pa čistilnike na paro. Lahko odlično odstranimo vso umazanijo in pretok skozi cevi bo brezhiben. Cevi bodo čiste in gladke. 

Dodatno pomoč vam lahko nudijo pri instalviler.com. 

Da se izognemo težavam v kopalnice je potrebno redno preverjati zamašek umivalnika v kopalnici in ga redno čistiti. Za tako čiščenje so primerne krtače za steklenice. Bolje je preprečiti zamašitev odtokov, kot pa odmaševanje odtokov.

Ni komentarjev:

Objavite komentar